Sådan ændres tilladelser i Windows

Når du tilføjer en ny medarbejder til dit netværk, etablerer netværksadministratoren en brugerkonto og tildeler en medarbejder til en eller flere grupper for at gøre det nemmere at dele filer i en arbejdsgruppe eller afdeling. Når en medarbejder deler filer, kan han vælge individuelle brugere eller en gruppe brugere og tildele skrivebeskyttet eller skrivebeskyttet adgang. Filer og mapper arver de samme tilladelser som deres overordnede mapper. For større kontrol kan en bruger dele filer og tildele fem standard tilladelser individuelt til hver bruger eller gruppe. Avancerede brugere kan tildele 13 tilladelser og kan ændre, hvordan tilladelser er arvet fra overordnede mapper.

Standard tilladelser

1.

Start File Explorer og navigere til den mappe, der indeholder mappen eller filerne, der skal ændre deres tilladelser.

2.

Højreklik på en mappe eller fil og vælg "Egenskaber". Klik på fanen "Sikkerhed".

3.

Klik på "Rediger ..." for at give eller nægte de fem standardtilladelser for hver gruppe eller bruger, der har adgang til filen: Fuld kontrol; Modificere; Læs og udfør; Læs; og skriv. Klik på bruger- eller gruppenavnet i boksen øverst i vinduet, og klik derefter for at markere feltet Tillad eller Afvis for hver af de fem tilladelser.

4.

Klik på "Tilføj ..." for at tilføje en gruppe eller bruger, der ikke er angivet. Vælg gruppen eller brugernavnet, og marker derefter feltet Tillad eller Afvis for at oprette den korrekte sikkerhed for den nye gruppe eller bruger.

5.

Klik for at fremhæve en gruppe eller bruger i øverste vindue og klik på "Fjern" for at tilbagekalde alle tilladelser for denne gruppe eller bruger til denne fil eller mappe.

6.

Klik på "OK" for at gemme dine ændringer eller "Annuller" for at afslutte uden at gemme dem.

Avancerede tilladelser

1.

Klik på knappen "Avanceret" på fanen Sikkerhed for at tildele særlige tilladelser eller ændre tilladelsesarv. Klik på "Skift tilladelser" i vinduet Avanceret sikkerhedsindstillinger.

2.

Klik for at vælge en bruger eller en gruppe fra listen over tilladelsesposter. Vælg "Rediger ..." for at give eller nægte hvert af de 13 tilladelsesniveauer: Fuld kontrol; Traverse Folder / Execute File; Liste mappe / læs data; Læs attributter; Læs Udvidede Attributter; Opret filer / skriv data; Opret mapper / tilføj data; Skrive attributter; Skriv Udvidede Attributter; Slet; Læs tilladelser; Skift Tilladelser; Tage ejerskab. Klik på "OK" for at gemme dine ændringer.

3.

Klik for at fjerne markeringen i feltet "Inkluder arvelige tilladelser fra dette objekts overordnede" -kasse, hvis du ikke kan ændre nogen af ​​de 13 tilladelsesniveauer for filen eller mappen, fordi de alle er arvet fra en overordnet mappe. Vælg "Tilføj" eller "Fjern" for at tildele de arvede tilladelser til denne fil eller mappe eller vælg "Fjern" for at fjerne alle tilladelser, der blev arvet. Klik på "Rediger ..." for at ændre hver tilladelse specifikt til brugeren og den fil eller mappe, du har valgt. Klik på "OK" for at gemme dine ændringer eller "Annuller" for at fortryde dem.

4.

Klik på "Tilføj ..." og vælg en ny bruger eller gruppe for at tilføje tilladelser til filen eller mappen. Accepter de standardtilladelser, som brugeren arver fra sin overordnede eller tildel tilladelser individuelt, hvis du fjernede markeringen fra arvboksen. Klik på "OK" for at gemme dine ændringer eller "Annuller" for at ignorere dem.

5.

Fremhæv en gruppe eller bruger i tilladelsesposterne, og klik på "Fjern" for at fjerne alle tilladelser for den pågældende gruppe eller bruger. Klik på "Fjern", hvis du har tilføjet en ny bruger og beslutter, hvornår du tildeler tilladelser, som du ikke vil tilføje brugeren, fordi knappen Annuller kun påvirker tilladelsesopgaver og ikke annullerer handlingen med at tilføje den bruger til listen.

6.

Klik på fanen "Effektive tilladelser" og vælg en gruppe eller bruger, hvis tilladelser du har ændret. Gennemgå de resulterende tilladelser, der vil blive givet til brugeren baseret på dine ændringer og andre Windows sikkerhedsindstillinger.

7.

Klik på "OK" en sidste gang for at gemme alle tilladelser til denne fil eller mappe.

Advarsler

  • Kun avancerede brugere skal manuelt ændre filtilladelser, især dem, der involverer arv. Hvis du ændrer tilladelser forkert, kan de være i konflikt med andre sikkerhedsindstillinger.
  • Instruktionerne i denne artikel gælder for medier på Windows-baserede computere, der bruger filsystemet New Technology. Windows-versioner, der er i stand til NTFS, omfatter Windows NT 3.1, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows Server 2000, Windows Server 2003, Windows Server 2008 og Windows Server 2012. Disse instruktioner gælder ikke for medier, der er formateret med et andet filsystem, f.eks. et hukommelseskort formateret med File Allocation Table filsystemet.
 

Efterlad Din Kommentar